Kamperen

Je kunt bij ons kamperen met je eigen tent, caravan en camper. Het recreatiegebied van ongeveer 7 hectare is in de loop der jaren uitgegroeid tot een mooi groen, bebost terrein waar bomen en struiken zorgen voor de nodige privacy en schaduw. We bieden plaats aan 50 kampeerplaatsen die voorzien zijn van stroom, waarvan er 9 geschikt zijn voor campers. Als je met een tent komt overnachten, kun je kiezen voor een plek mét of zonder stroom. De plek zonder stroom is aan de overkant van de vijver waar je nog meer privacy hebt. Met je caravan of camper sta je altijd op een veld met stroomvoorziening. Ben je op zoek naar een seizoenplaats op ons terrein? Lees dan verder bij de vereniging hoe je een plekje kunt bemachtigen.

Bekijk plattegrond

Faciliteiten

 • Grote sanitaire ruimte met onder andere warme douches, mindervalide toilet en douche, wasmachine, centrifuge en waslijnen.
 • Keuken voor (tent)kampeerders voorzien van onder andere een koel- en vrieskast, pannen, borden, bestek.
 • Vernieuwd terras vanwaar je een weids uitzicht hebt over het terrein en de speeltuin.
 • Ruime parkeergelegenheid en een bolderkar waarmee je je spullen gemakkelijk naar je kampeerplaats kunt vervoeren.
 • Verspreid over het terrein zijn vier buitendouches, drie koude en één warme.
 • Mogelijkheid om chemisch toilet te reinigen.
 • Overal is wifi.
 • Stroom 6 ampère

De receptie is geopend van 9:00-11:00 en 13:00 tot 15:00 uur.      

Bij aankomst ontvangen kampeerders een poortsleutel zodat zij buiten de openingstijden het terrein kunnen verlaten.

Ontspanning en vermaak

Centraal op het terrein is een grote waterplas van anderhalve hectare. De plas is geschikt om in te zwemmen, te vissen en er liggen kano’s, surfplanken en een vlot voor algemeen gebruik. Tevens is er een strandje en een grote zonneweide. Verder heeft Bargerhoek een:

 • sauna
 • tafeltennistafel
 • boekenkast
 • spelletjeskast
 • kampvuurplaats
 • speeltuin
 • jeu de boulesbaan
 • boogschietbaan
 • elektrische fietsen verhuur
 • verkoopplek tweedehands spullen
 • ontmoetingsplek v.v. zithoek, hoge tafels en tv

Ook organiseren we regelmatig leuke activiteiten op het terrein, actuele informatie hierover vind je in onze agenda.

Omgeving

In de directe omgeving van ons terrein bevindt zich op loopafstand Center Parcs ‘Parc Sandur’. Hier vind je een supermarkt die zeven dagen per week geopend is, een overdekt zwembad en enkele restaurants.

In het centrum van Emmen kun je gezellig winkelen. In de zomermaanden is er op dinsdag een vlindermarkt (vlooienmarkt en braderie) en op vrijdag een warenmarkt (tot 14.00). Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan Wildlands Adventure Zoo, waar je een wereldreis maakt in één dag.

Andere trekpleisters zijn het Veenmuseum in Barger Compascuum, het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam en het Hunebeddencentrum in Borger. Wil je liever onze mooie provincie te voet of op de fiets ontdekken? Er zijn oneindig veel mooie plekken te vinden in Drenthe. De vele wandel- en fietsroutes trekken je meteen de natuur in en leiden je langs idyllische taferelen met onder meer hunebedden, heidevelden en schaapskuddes.

Kampeerprijzen 2023

Je betaalt bij ons een prijs voor je kampeerplaats én een prijs per persoon per nacht. Kinderen t/m 16 jaar zijn gratis. Voor seizoenplaatsen gelden andere prijzen.

Als je een terreinabonnement koopt, vervalt de prijs per persoon en betaal je dus alleen de prijs voor je kampeerplaats. Als je maar een korte periode bij ons verblijft, loont het niet om een terreinabonnement aan te schaffen, maar als je langere tijd bij ons verblijft wel. Met het terreinabonnement kun je ook de hele zomer gratis gebruik maken van ons terrein als dagrecreant; zonder dit terreinabonnement koop je een kaartje per persoon per bezoek.

We maken het overzichtelijk voor je in onze tabellen. In de eerste tabel staan de prijzen voor mensen die lid zijn van onze vereniging NUL. In de tweede tabel hebben we de prijzen verwerkt voor mensen die wel lid zijn van NFN maar niet van NUL en in de derde tabel zie je de prijzen voor iedereen die geen lid is, maar uiteraard net zo welkom is.

NUL-leden

Prijs per nacht
Tent zonder stroom€ 9,00
Caravan / Camper met stroom€ 16,50
Prijs per persoon per nacht€ 2,50*

* prijs vervalt bij aanschaf van een terreinabonnement à € 25,- p.p.
** prijzen zijn excl. € 1,60 toeristenbelasting p.p.p.n.
*** uitsluitend pinbetalingen.

NFN-leden

Prijs per nacht
Tent zonder stroom€ 15.50
Caravan / Camper met stroom€ 22,50
Prijs per persoon per nacht€ 3,50*

*prijs vervalt bij aanschaf van een terreinabonnement à € 45,- p.p.
** prijzen zijn excl. € 1,60 toeristenbelasting p.p.p.n.
*** uitsluitend pinbetalingen.

Niet-leden

Prijs per nacht
Tent zonder stroom€ 16,00
Caravan / Camper met stroom€ 23,50
Prijs per persoon per nacht€ 4,50*

*prijs vervalt bij aanschaf van een terreinabonnement à € 55,- p.p.
** prijzen zijn excl. € 1,60 toeristenbelasting p.p.p.n.
*** uitsluitend pinbetalingen.

Verder nog noemenswaardig:

Voor kinderen t/m 17 jaar vragen wij, als ze niet in gezelschap zijn van een volwassene, schriftelijk toestemming van hun wettelijke vertegenwoordiger.

Inwoners van de gemeente Emmen betalen geen toeristenbelasting.

Terreinabonnement

Of je nu een nachtje bij ons blijft slapen of een dag komt recreëren, terrein Bargerhoek rekent altijd een prijs voor een bezoek per dag (recreant) of per nacht (kampeerder). Als je een terreinabonnement aanschaft, vervalt de prijs per persoon. Het terreinabonnement is het gehele kampeerseizoen te gebruiken voor zowel kampeerders als dagrecreanten en kent geen maximaal aantal bezoeken/ overnachtingen.

Prijs p.p.p.d/n Prijs terreinabonnement p.p.
NUL- leden€ 2,50€ 25,00
NFN-leden€ 3,50€ 45,00
Niet-leden€ 4,50€ 55,00