Over ons

Wij zijn de naturistenvereniging Niks Um ’t Lief (NUL), wat Drents is voor niks om het lijf, oftewel bloot. Gedurende het zomerseizoen beheren wij met veel passie en toewijding het terrein Bargerhoek met als doel: het scheppen van mogelijkheden tot naturistische recreatie. Zodra de camping sluit, zijn wij als vereniging wekelijks te vinden in het verwarmde zwembad in Emmen waar we onze naaktrecreatie voortzetten.

We zijn aangesloten bij de NFN Nederlandse Federatie van Naturisten Verenigingen en dragen met trots het keurmerk Prettig Bloot.

Lidmaatschap

Als lid van NUL steun je het voortbestaan van het terrein Bargerhoek en de activiteiten die wij jaarlijks organiseren, waaronder het winterse zwemmen. NUL heeft als doel naaktrecreatie te stimuleren en doet dat zowel binnen als buiten de poorten het het terrein.

Als lid van NUL kun je bij het bestuur om de toekomst van de vereniging vorm te geven. Leden hebben tevens de optie om een seizoenplaats te huren voor meerdere maanden in het jaar. De eigen bijdrage voor activiteiten is goedkoper voor leden en voor sommige activiteiten, zoals het zwemmen in de wintermaanden, moet je lid zijn. De sauna op het terrein is ook gratis te gebruiken door leden. Lidmaatschap van NUL betekent automatisch lidmaatschap van de NFN. Met de NFN-pas krijg je korting op sauna's en andere naturistische activiteiten door heel Nederland. Je ontvangt ook de tijdschriften Bloot! en UIT! van de NFN als je lid wordt.
De beste manier om lid te worden is na de zomer. De NFN drukt nieuwe pasjes in de laatste maanden van het jaar en de contributie wordt dan in januari betaald voor het komende jaar. Als je rond oktober aangeeft lid te willen worden, ontvang je in januari je lidmaatschapspasje voor het komende jaar.
Wij ontmoeten potentiële leden graag eerst zelf om eens kennis te maken. Wij raden nieuwkomers aan om eerst eens een paar keer naar de Bargerhoek te komen, of 's winters naar het Aquarena (zwembad in Emmen) te komen om kennis te maken. Op beide locaties zijn inschrijvingsformulieren aanwezig en kunnen we eventuele vragen direct beantwoorden.
Een lidmaatschap kost €52,50 contributie per jaar.
Ja, aan het begin van elk jaar ontvang je een rekening voor contributie en eventuele abonnementen (terrein en/of zwemmen) die je hebt afgesloten.
Ja. Tenzij je 2 maanden voor het eind van het jaar aangeeft het lidmaatschap te willen beëindigen, zal het lidmaatschap verlengd worden. Als je bijvoorbeeld het zwemabonnement voor het komende jaar niet wilt verlengen, maar nog wel lid van NUL wilt blijven moet deze wijziging ook 2 maanden voor het eind van het jaar doorgegeven worden, zodat het tijdig verwerkt kan worden.
Wijzigingen van de contributie moeten door de leden worden goedgekeurd op een Algemene Leden Vergadering (ALV). Wij moeten echter meegroeien met de inflatie en wijzigingen komen zo nu en dan voor.
Wijzigingen van je abonnementen en bijvoorbeeld adreswijzigingen geef je door via ledenadministratie@bargerhoek.nl

Lidmaatschap beëindigen

 

Geldt er een opzegtermijn?
Ja, graag 2 maanden van tevoren, wat betekent dat je in oktober of eerder moet opzeggen als je het komende jaar geen lid meer wilt zijn. Als je halverwege het jaar opzegt, blijf je lid van NUL en de NFN tot het eind van het jaar, waarna het lidmaatschap niet langer verlengd wordt. Als je via NUL lid bent van de NFN (dit gebeurt automatisch), kan ook de NFN-pas nog voor korting gebruikt worden tot het eind van het jaar. NFN-lidmaatschap loopt dan ook af, tenzij je op een andere manier lid van de NFN bent geworden.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?
Opzeggen kan via ledenadministratie@bargerhoek.nl

Zwemmen

Het zwemmen in het Aquarena zwembad gaat naar schatting vanaf 3 oktober weer van start.

                               

Na het zomerseizoen (van begin oktober t/m eind maart) organiseren we wekelijks op zondagavond van 18.30 tot 19.30 een zwemuur in het verwarmde Aquarena zwembad te Emmen. We zetten hier onze naaktrecreatie voort dus het enige wat je mee hoeft te nemen is een handdoek. Als je nog geen lid bent van NUL kun je voor € 4,50 kennismaken met het naaktzwemmen. Als je het daarna wekelijks wilt blijven doen, verwachten we van je dat je een lidmaatschap afsluit.

Het lidmaatschap NUL kost € 52,50 p.p.p.j. en het zwemabonnement kost € 30,- p.p.p.j.

Locatie:
Zwembad Aquarena (sportpark Meerdijk)
Stadionplein 23, 7825 SG Emmen
(Kassa is geopend vanaf 18.15)

Seizoenplaats

Om in aanmerking te komen voor een seizoenplaats op het terrein Bargerhoek, moet je lid zijn van de vereniging NUL en een terreinabonnement aanschaffen.
De kosten hiervan zijn:

Lidmaatschap NUL € 52,50 p.p.p.j. en terreinabonnement € 25,- p.p.p.j.

Je kunt reserveren vanaf 1 april voor het volgende jaar. Aan het eind van elke maand worden plekken toegewezen. Als meerdere mensen voorkeur hebben voor één plek gaan we loten. Elke plek heeft een tegel met een nummer ervoor liggen. Bij de receptie hangt een plattegrond met de nummers.

Verder dien je eenmalig € 25,- te betalen wanneer je een seizoenplek vastlegt. Als je later toch besluit geen gebruik te maken van de gereserveerde seizoenplaats, krijg je die € 25,- niet terug. Kom je wel, dan wordt die € 25,- als een aanbetaling verrekend en dus in mindering gebracht op het totale bedrag.

Je kunt kiezen uit drie aankomstmaanden als het gaat om een seizoensplaats, namelijk komen vanaf april, vanaf mei of vanaf juni, allen tot en met het eind van september.

Kampeerplaats met stroom
April t/m sept.€ 820,-
Mei t/m sept.€ 760,-
Juni t/m sept.€ 700,-
Kampeerplaats zonder stroom (eigen tent)
April t/m sept.€ 620,-
Mei t/m sept.€ 590,-
Juni t/m sept.€ 560,-

Deze prijzen zijn inclusief toeristenbelasting.

Om alle kampeerplaatsen zo eerlijk mogelijk te verdelen, hebben we een reglement opgesteld.

Wil je reserveren? Stuur dan een email met je naam, adres, telefoonnummer, aantal personen, aankomstmaand, kampeervoorziening (eigen tent met of zonder stroom, caravan of camper) de kampeerplek die je voorkeur heeft en het aantal huisdieren, naar info@bargerhoek.nl

De gastparen

Dit zijn de gastparen van het terrein Bargerhoek. Gedurende het kampeerseizoen beheren zij op vrijwillige basis de receptie en zijn zij de vaste gezichten en het eerste aanspreekpunt op de camping.

Koos en Janke
Tanja en Ben

Ideeënbus

Heb je een leuk idee voor een activiteit waarmee we onze bezoekers op het terrein kunnen vermaken? Weet je een manier waarop we extra inkomsten kunnen werven voor de vereniging of kun je iets op de kop tikken waar we allemaal iets aan hebben op het terrein?

Werk je plan van aanpak uit, het liefst met een eventueel kostenplaatje en stuur het op naar bestuur@bargerhoek.nl

Het is belangrijk dat je je idee niet anoniem verstuurd want dan kunnen we niet terugkoppelen. We reageren altijd op elk idee dat aangeleverd wordt, zolang het niet anoniem is.